Хапче против лоши спомени

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Тенденции

Да, вече има и такова чудо!

Във филма „Блясъкът на чистия ум” главният герой се сбогува с лошите си спомени благодарение на уникална операция, а в реалността това вече може да се случи с помощта на специален медикамент!

„Вълшебното” хапче е създадено от учени от университета в Монреал. Според тях то може да помогне на всеки, който иска да изтрие лошите спомени от ума си.

Необикновеното лекарствено средство носи името Metirapon, а специалистите обясняват, че то значително намалява нивото нa стреса като действа на хормона кортизол, участващ в процеса на запаметяване. „Открихме, че промяната на нивото на кортизола при формирането на нови спомени може да намали свързаните с тях негативни емоции”, споделя изследователят Мари-Франс Марин.

"Ако нивото на хормона на стреса се намали по времето, когато се случва дадено негативно събитие, това частично може да попречи на мозъка, за да го запомни”, допълва ръководителят на изследването - д-р Соня Люпиен.


Остава обаче въпроса, дали наистина си струва да забравяме дори и лошите неща, които се случват в живота ни? Не са ли именно те най-добрите ни учители?
 


 

Коментари към "Хапче против лоши спомени":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg