Сигурни сме, че сред нас има и вегани и още по-сигурни сме, че тази рецепта ще им хареса. Не можете да си хапвате класическа торта „Гараш“? Предлагаме ви една страхотна веганска версия на популярното сладко изкушение – хем вкусно, хем полезно.
Продукти:
За блатовете:
- 2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
- 1 ч.ч. кафява захар
- 1/2 ч.ч. кафе
- 1/2 ч.ч. олио
- 1 бакпулвер
- 1 ванилия
За крема:
- 200 гр черен шоколад
- 100 гр смлени орехи
- ½ ч.ч. растително мляко
Брашното, бакпулверът и ванилията се смесват. Захарта се разтопява в топлото мляко, след това се прибавя олиото и кафето. Всичко се смесва. Трябва да получите смес сгъстотата на кексово тесто. Разделяте на 3 равни части и печете блатовете.
Шоколадът се натрушава и се добавя горещото мляко. Бърка се до получаването на гладка смес. След това се добавят и орехите. Хубаво е кремът да стегне около половин час след това можете да оформите тортата и да украсите, както пожелаете.
Вижте още:
Лесна сладоледена торта с ягоди
Много лесна и вкусна торта с кисело мляко!