Сезонът на черешите е, така че ако ще правите мъфини, направете ги с вкусните плодове. Ето една чудесна рецепта за целта...
Необходими продукти:
250 г крема сирене или сирене Маскарпоне
2 яйца
240 мл прясно мляко
1 с. л. ванилова есенция
1 с. л. лимонов сок
60 г разтопено и охладено краве масло
280 г брашно
150 г захар
1 и 1/2 ч. л. бакпулвер
1/8 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
1 с. л. настъргана лимонова кора
100 г обезкостени череши или вишни
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 180 С. Формата за мъфини пък (12 броя по 80 мл) се намаслява или се застила с хартиени кошници.
В средна купа се разбива сиренето. Прибавят се едно по едно яйцата като след всяко сместа се разбива добре.
Последователно се добавят млякото, есенцията, лимоновият сок и кравето масло и след всеки продукт тестото се разбърква добре.
В отделна голяма купа се разбъркват брашното, захарта, бакпулверът, содата, солта и настърганата лимонова кора. Сипва се яйчeната смес и всичко се разбърква внимателно.
Накрая се прибавят обезкостените череши и тестото се разбърква внимателно още веднъж.
Разпределя се по формите и мъфините се пекат 20-25 минути до леко златист цвят.
Преди да се консумират черешовите мъфини се охлаждат върху метална скара до стайна температура.
Добър апетит!