Детокс Табули

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Подкрепете естествените процеси на детоксикация на организма си с тази салата табули за детоксикация без глутен. Тя е приготвена с броколи и карфиол вместо зърна и върви на всичко - от салати до такос.

Ето само някои от предимствата:

Карфиолът съдържа разнообразие от витамини и минерали, а като член на семейството на кръстоцветните зеленчуци, подпомага естествения процес на детоксикация на организма и защитава организма от рак.

Броколите са пълни с витамин С и фибри и поддържат естествените процеси на детоксикация на черния дроб. Също така, неговия противораков потенциал е доказан с изследвания.

Краставицата съдържа разнообразие от антиоксиданти и минерали и помага за намаляване на възпаленията. Тя също така съдържа физетин, антиоксидант, който може да подобри паметта и да защити мозъчните клетки от спад, свързан с възрастта.

Детокс Табули

Съставки

Салата:

Към 500 грама карфиол (Може да се използва смес 50/50 от карфиол и броколи)

170-200 грама продълговати дребни домати (подобни на гроздови зърна, налични през зимния сезон) или чери домати, нарязани

1/2 чаша краставица, нарязан на кубчета

1/2 чаша червен лук, нарязан на кубчета

2 стръка пресен лук,бели и зелени части, нарязани на тънко

1 скилидка чесън, смлян

2 чаши листа от магданоз , нарязани на ситно (премерете ги преди да ги нарежете)

1 чаша листа от мента , нарязани на дребно, премерете ги преди да ги нарежете

 

Дресинг:

1 супена лъжица зехтин

3 супени лъжици лимонов сок, пресен

1 ч. Л. Лимонова кора, от органичен лимон

3/4 ч. Л. розова сол (или на вкус)

1/2 ч. Л. черен пипер (или на вкус)

Инструкции

Първо, използвайте кухненски робот , за да нарежете на дребно стеблата на карфиола и броколите ако ги използвате, на малки, колкото ориз парчета.В сух тиган ги пригответе за 5-7 минути, като разбърквате. Когато сте готови, добавете към голяма купа.

Междувременно добавете останалите съставки към голямата купа: домати, краставици, червен лук, пресен лук, чесън, магданоз и мента.След като се добави карфиола, добавете всички съставки на дресинга и разбъркайте добре, докато се комбинират напълно. Подправете с допълнителен черен пипер на вкус.

Бележки

Табули традиционно се сервира със студена или стайна температура, което със сигурност можете да направите, но не се колебайте да  я нагреете и в тиган. Яжте я самостоятелно, или я използвайте в други салати, в такос, или изсипете в свежи листа маруля и кейл.


 

Коментари към "Детокс Табули":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg