Домашна бисквитена торта

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Не знам за вас, но когато аз чуя за домашна бисквитена торта, винаги се сещам за вкусотийките на баба! Това е едно от изкушенията, с които тя много обича да ме глези. А сега, аз пък реших да поглезя с нея и вас! Ще се убедите, че да си я забъркате не е никак трудно, но резултатът е много вкусен.

 

Необходими продукти:
2 пакета бискивити „Закуска”
прясно мляко за потапяне
кокосови стърготини по желание

За крема:
800мл прясно мляко
200 гр захар
5 с. л. нишесте
5 жълтъка
100 гр масло
1 ванилия
1 пакетче желатин

Начин на приготвяне:
За да приготвите крема, в дълбок съд налейте млякото и го изчакайте да кипене. Смесете жълтъците, захарта и нишестето в купа и разбийтее докато се получи пухкав крем. Добавете топлото мляко на тънка струя като бъркате непрекъснато.

Върнете сместа на среден огън и бъркайте непрекъснато. Когато започнат да се образуват мехурчета по повърхността й и се сгъсти махнете я от котлона. Добавяте маслото и ванилията и бъркате, докато се разтопи маслото.

След това отново разбъркайте крема с миксер на висока степен за 5 мин. и го оставете да се охлади. През това време пригответе желатина като го разтворите според указанието на опаковката. След като набъбне, сложете го в микловълнова фурна за няколко секунди, докато се втечни. Добавяте го към охладения крем и разбъркайте енергично.

За да оформите самата торта, налейте в купа мляко и започнете да потапяте бисквитите.
Подредете ги в правоъгълна форма - ред бисквити, ред крем и завършвате с крем.

Можете да поръсите тортата с шоколадови пръчици, кокосови стърготини, сладко или друго. Оставете я оставете на хладно за една нощ и след това можете да си я хапвате!
 


 

Коментари към "Домашна бисквитена торта ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg