Има всякакви начини и креативни идеи за великденските яйца- да ги покриете с малки копринени цветя, да ги опаковате в мрежичка или ги покриете с позлата, са само няколко забавни идеи, но ако вашата крайна цел е да им се насладите по време на Великденския обяд, вие ще искате да се уверите, че идеята за декориране е безопасна и храната няма да е отровна. Така че, когато открихме тази сладка идея за украса на яйца с охладена бита сметана, ние решихме да я споделим.
Съставки:
- Твърдо сварени яйца
- Около половин килограм бита сметана или цедено кисело мляко, добре охладени и по възможност по гъсти.
- Голяма правоъгълна, йенска тава – ( огнеупорен, термоустойчив стъклен съд)
- Оцветители за храни (сладкарски или хранителни бои), може да добавите и безвредни бои за яйца.
- Дестилиран бял оцет
- Бамбукови или дървени шишчета
- Лъжица
- Голяма купа
ИНСТРУКЦИИ:
1.Поставете с лъжица сметаната/цеденото мляко в йената и разстелете равномерно с помощта на шпатула.
2.Разбъркайте оцветителя за храна с няколко капки оцет, след което накапете сместа произволно по повърхността на разбития крем.
3.Леко разбъркайте боята в сметаната с помощта на шишчетата.
4.Поставете шест твърдо сварени яйца в съда, разположени равномерно един от друг.
5.Покрийте всяко яйце със сместа от сметаната и хранителните оцветители, с помощта на лъжица, за да се гарантира равномерно покритие – едно хубаво завъртане е най-доброто!
6.Нека яйца седят за около 20 минути.
7.Извадете всяко яйце и изплакнете в купа с хладка вода.
8.Нека се изсушат върху хартиена кърпа.
И ето – шарените ви, безвредни яйца са готови за трапезата!