Как да украсим пъстри, мраморни яйца за Великден

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Има всякакви начини и креативни идеи за великденските яйца- да ги покриете с малки копринени цветя, да ги опаковате в мрежичка или ги покриете с позлата, са само няколко забавни идеи, но ако вашата крайна цел е да им се насладите по време на Великденския обяд, вие ще искате да се уверите, че идеята за декориране е безопасна и храната няма да е отровна. Така че, когато открихме тази сладка идея за украса на яйца с охладена бита сметана, ние решихме да я споделим.

Съставки:

- Твърдо сварени яйца

- Около половин килограм бита сметана или цедено кисело мляко, добре охладени и по възможност по гъсти.

- Голяма правоъгълна, йенска тава – ( огнеупорен, термоустойчив стъклен съд)

- Оцветители за храни (сладкарски или хранителни бои), може да добавите и безвредни бои за яйца.

- Дестилиран бял оцет

- Бамбукови или дървени шишчета

- Лъжица

- Голяма купа

ИНСТРУКЦИИ:

1.Поставете с лъжица сметаната/цеденото мляко в йената и  разстелете равномерно с помощта на шпатула.

2.Разбъркайте оцветителя за храна с няколко капки оцет, след което накапете сместа произволно по  повърхността на разбития крем.

3.Леко разбъркайте боята в сметаната с помощта на шишчетата.

4.Поставете шест твърдо сварени яйца в съда, разположени равномерно един от друг.

5.Покрийте всяко яйце със сместа от сметаната и хранителните оцветители, с помощта на лъжица, за да се гарантира равномерно покритие – едно хубаво завъртане е най-доброто!

6.Нека яйца седят за около 20 минути.

7.Извадете всяко яйце и изплакнете в купа с хладка вода.

8.Нека се изсушат върху хартиена кърпа.

И ето – шарените ви, безвредни яйца са готови за трапезата!


 

Коментари към "Как да украсим пъстри, мраморни яйца за Великден":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg