Една чувствена история за любовта с привкус на горещ шоколад...
Всяка глава от романа на нашумялата мексиканска писателка Лаура Ескивел започва с готварска рецепта. И в това няма нищо изненадващо! Голяма част от действието е съсредоточено в кухнята - сърцето и душата на традиционното мексиканско семейство.
Тита - най-малката дъщеря на богат скотовъдец, отрано знае каква е съдбата, която я очаква. Тя ще остане неомъжена, за да се грижи за майка си, докато е жива.
Когато Тита се влюбва в Педро, майка й бърза да попречи на любовта й и урежда брак между любимия на Тита и по-голямата й сестра Росаура. Но Тита има едно непобедимо оръжие - нейните готварски умения... Принудена да приготви сватбената торта на сестра си, Тита влага всичките си чувства в задачата и всеки гост на празненството избухва в сълзи, щом хапне от сладкиша.
Лаура Ескивел умело си служи с похватите на магическия реализъм, познат ни от много други латиноамерикански автори, за да превърне необикновената връзка на Тита с храната в нещо чувствено и често взривоопасно.
Романът „Като гореща вода за шоколад” се превърна в световен бестселър и отреди на авторката място в първата редица на големите латиноамерикански автори заедно с Гарсия Марксес, Варгас Льоса и Исабел Алиенде.
А за да се потопите още повече в чувствената атмосфера на тази история, предлагаме ви да видите трейлъра към филма, заснет по нея.