Лесна еклерова торта

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Не сме чували за човек, който да не обича еклерова торта! Толкова е изкушаваща, вкусна и топяща се в устата... Точно затова днес решихме да ви поглезим с една страхотна рецепта за лесна еклерова торта...

Необходими продукти:
6 яйца (за блата)
180 г захар
160 г пресято брашно
около 20 готови еклери
2 пакета крем Оле крем
700 мл студено прясно мляко
100 мл студена вода
20 г желатин
2 с.л. какао
вода
1 с.л. масло
кокосови стърготини за украсата

Начин на приготвяне:
Намазнете и набрашнете тавичка или форма за печене с диаметър около 25 см.

Разделете белтъци от жълтъци, и разбийте жълтъците и захарта до побеляване. Разбъркайте с пресятото брашно и най-накрая внимателно с разбитите на твърд сняг белтъци.

Изсипете сместа в тавата и сложете да се изпече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност (за около 30-40 минути). А приготвения блат разрежете на 2 отделни щом е изстинал.

Разтворете крема в млякото според указанията му и накрая разбъркайте с миксер с предварително накиснатия във вода и леко разтопен желатин.

В тавичка с отлепящо се дъно сложете първия блат. По него наредете готови еклерчета, залейте с крема, като заделите малко за намазване на цялата торта. Сложете втория блат и намажете с част от останалия крем.
Отгоре се прави украса от половинки еклери, кокосови стърготини и соса от разтопеното какао с маслото и малко вода.

Сложете тортата за 2-3 часа в хладилника, за да стегне, след това махнете стените и намажете страните й с останалия крем.

По желание поръсете с кокосови стърготини отстрани.
 


 

Коментари към "Лесна еклерова торта ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg