Лесни спагети с рукола, зехтин и Пармезан

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ето един пример за любимите ни видове пасти – кесни, бързи и с малко продукти, но затова пък подбрани перфектно. Това е голяма тайната на италианската кухня – малко вкусове, но в съвършено съчетание.

Е, приятели, искате ли да опитате тези спагети с рукола и зехтин?

Необходими продукти:
500 г спагети
70 г настърган Пармезан
100 г рукола
40 мл зехтин
3 скилидки чесън
1/4 ч. л. люспи от червен пипер
сол и смлян черен пипер

Начин на приготвяне:
Руколата се измива и подсушава.

Спагетите се сваряват според указанията на пакета.

В среден тиган се сгорещява мазнината. Запържват се ситно нарязаният чесън и люспите пипер за 2-3 минути.

Отцедените спагети се поставят в голяма купа. Заливат се чесновия зехтин и се добавят руколата и Пармезанът.

Спагетите с рукола се разбъркват и се подправят на вкус със сол и черен пипер.

Разпределят се по чинии и се поднасят веднага, а по желание може да се добавят запържени на сух тиган кедрови ядки. Около 50 гр. са напълно достатъчни.

Добър апетит!
 


 

Коментари към "Лесни спагети с рукола, зехтин и Пармезан ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg