Ето един пример за любимите ни видове пасти – кесни, бързи и с малко продукти, но затова пък подбрани перфектно. Това е голяма тайната на италианската кухня – малко вкусове, но в съвършено съчетание.
Е, приятели, искате ли да опитате тези спагети с рукола и зехтин?
Необходими продукти:
500 г спагети
70 г настърган Пармезан
100 г рукола
40 мл зехтин
3 скилидки чесън
1/4 ч. л. люспи от червен пипер
сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Руколата се измива и подсушава.
Спагетите се сваряват според указанията на пакета.
В среден тиган се сгорещява мазнината. Запържват се ситно нарязаният чесън и люспите пипер за 2-3 минути.
Отцедените спагети се поставят в голяма купа. Заливат се чесновия зехтин и се добавят руколата и Пармезанът.
Спагетите с рукола се разбъркват и се подправят на вкус със сол и черен пипер.
Разпределят се по чинии и се поднасят веднага, а по желание може да се добавят запържени на сух тиган кедрови ядки. Около 50 гр. са напълно достатъчни.
Добър апетит!