Ако обичате тирамису, почти 100% е сигурно, че ще се влюбите и в лешниковия вариант на италианското изкушение. Ето как да си го забъркате! Но ви предупреждаваме! Води до пристрастяване…
Необходими продукти:
1 с. л. нескафе
3 с. л. фина захар
160 мл вряла вода
80 мл лешников сироп
125 мл готварска сметана
250 г сирене Маскарпоне
12 бр (240 г) бишкоти
25 г едро настърган тъмен шоколад
70 г едро накълцан изпечен лешник
Начин на приготвяне:
Нескафето и половината от захарта се разтварят в горещата вода. Прибавя се ликьорът и сместа се охлажда.
Междувременно сметаната и останалата захар се разбиват на мек сняг. Прибавя се сиренето Маскарпоне и всичко се разбърква добре с дървена лъжица.
Бишкотите се потапят в изстиналата кафеeна смес. Нареждат се в правоъгълна тава на един ред и се напръскват с останалата кафеeна смес. Отгоре се разпределя кремообразната смес, а накрая се поръсват с лешници и шоколад.
Лешниковото тирамису се поставя в хладилник, за да се охлади поне за 4 часа (най-добре за цяла нощ).
Да ви е сладко, приятели!