Някога хапвали ли сте лучена салата? Признаваме си, на нас ни прозвуча малко странна идея, особено, когато разбрахме, че въпросната рецепта комбинира лук, ориз и орехи. Интересна комбинация, несъмнено, но пък и доста вкусна...
Необходими продукти:
1,2 кг кромид лук
50 г ориз
100 мл олио
200 г орехови ядки
60 мл оцет
сол
Начин на приготвяне:
Лукът се пече във фурна заедно с обвивката. След като изстине, се почиства от люспите и се нарязва на тънки филийки.
Оризът се задушава в мазнината и малко вода до омекване, охлажда се и се прибавя към лука заедно със смлените орехи, оцета и солта.
Сместа се разбърква добре и се изсипва в салатена чиния. И това е! Остава да я пробвате.
Добър апетит!