Лятна мусака с патладжан

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Сама вкъщи

Най-прекият път към сърцето на българския мъж е мусаката!

Ако една жена може да готви това ястие, значи официално става за съпруга! Или поне така разправят нашите баби. Ние обаче сме на мнение, че ни е нужен годежен пръстен като стимул, за да се научим да забъркваме една муска. Тя е толкова вкусна, че отдавна ни е спечелила, а летният й вариант с патладжан тотално ни покори! Искате ли да видите дали ще ускори ударите на сърцето и на вашият любим?

Необходими продукти:
1 кг тиквички
1 кг патладжани
500 г консервирани белени червени домати
3 стръка пресен чесън
половин връзка магданоз
половин връзка копър
200 г кашкавал
200 г сирене

Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните и тиквичките на кръгчета и ги сложете в два отделни съда. Посолете ги и ги се оставете да престоят за около 40 мин. В дълбока тава сипете олио и я оставете в предварително загрята на 200 градуса фурната за около 2 мин. Подредете патладжаните и тиквичките в тавата и ги запечете, но не напълно, като разбърквате зеленчуците от време на време. Нарежете чесъна на ситно, смесете го с доматите и го изсипете в тавата. Запечете отново, докато червените домати станат като сос. След това поръсете ястието с настъргани кашкавал и сирене и отново запечете до златисто.


Поръсете с копър и магданоз и отивайте да си извоювате годежен пръстен!
 


 

Коментари към "Лятна мусака с патладжан":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg