Мислите, че сте твърде заети да готвите?
В случай, че си мислите, че на най-добрите готвачи им е лесно – помислете пак. Най-добрите готвачи в света под 30-години работят по 6 дни в седмицата, по 15 часа на ден. Те режат, стържат и измислят нови рецепти само за да имат един почивен ден. Въпреки това, те все пак имат време да готвят… поне на специални събития. Вижте какво казаха някои от най-добрите млади готвачи по света за лесните ястия, които приготвят в кухнята си.
Ето какво споделиха те:
„Живея с родителите си, така че не ми се налага да готвя вкъщи. Харесва ми да приготвям и да ям Японските домашни рецепти на майка ми: Ориз и къри с картофена яхния и телешко“
- Сейра Фуруя, 27г.
„Правя храна за да споделям…салата, риба, месо – всичко, което може да се пече.“
- Шинтаро Ава, 29г.
„Паста! Правя я по различен начин всеки път, но я обичам със сметана и бекон, пресен магданоз, много лимон и пипер.“
- Николай Шмид Скадборг, 29г.
„Никога не готвя вкъщи, но когато го правя е паста с домати, сирене, зехтин, чесън и босилек. Добавям и местно гръцко сирене, но понякога и пармезан.“
- Николас Билис, 29г.
„Правя проста салата със зелени зеленчуци, зехтин, лимонов сок и малко хляб. Французин съм и яденето не може да мине без хляб.“
- Оливие Кампаня, 36г.
„Правя салата „Капрезе“ или „Пан Кон Томате“ (испански тост с настърган домат)… просто обожавам сирената“
- Давид Андре, 29г.
„Паста със зехтин и сол.“
- Лесли Хотиокс, 29г.
„Китайска храна. Проверявам пресните зеленчуци и риба на пазара сутринта и импровизирам. Работя 15 часа на ден, така че обичам да пека, защото е лесно. Обичам да готвя и на огън, например барбекю!“
- Чанг Лю
„В случай, че готвя вкъщи, приготвям паста или пилешко. Ще мариновам пилето и ще го оставя да престои в хладилника за една нощ, като не го покривам, за да загуби влагата в кожата и да стане по-хрупкаво. След това го пълня с билки, чесън, лимон и го пека на висока температура, вадейки го периодично за да го мажа с масло. За бързо ядене приготвям ориз. Ям толкова много ориз, че трябва вече да съм заприличал на Японец.“
- Мич Лайнхард, 29г.
"Такос и Гуакамоле. Пека свинското цял ден за да стане сочно и ям малко чипс с гуакамолето. В случай, че искам да съм по-здравословен слагам малко пилешко във фурната."
- Шон Макдоналд