Мусака с месо и... макарони

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Знаете ли как се прави муска по италиански? А може би сте опитали да забъркате само лазаня по български... Истината е, че не сме много наясно кой от кой народ е заимствал идеята за тази рецепта, която ще ви представим. Но по-важното е, че е вкусна! Е, ето и как да си направите мусака с месо и макарони...

Необходими продукти:
300 г кайма
3 с. л. олио
1/2 пакетче краве масло
1 глава кромид лук
4 домата
100 г макарони
2 с. л. брашно
80 мл (1/3 ч. ч.) прясно (кисело) мляко
1 яйце
1 с. л. настърган кашкавал
червен пипер
1/4 ч. л. сол

Начин на приготвяне:
Лукът се задушава в олиото с малко вода до омекване и изпаряване на течността.

Прибавят се част от нарязаните домати и размесената с малко вода кайма. Поръсва се червен пипер.

Сместа се разбърква и към нея се прибавят сварените макарони и магданоз.

Ястието се посолява, долива се гореща вода и се изсипва в намазана с масло тава, където са наредени кръгчета домати.

Поръсва се с дребно нарязани домати и парченца масло.

Запича се във фурната (200 С).

От яйцето, брашното, млякото и настъргания кашкавал се приготвя заливка, която се изсипва върху мусаката и тя се пече още 10-15 минути.

Накрая се нарязва на порции и се поднася със салата според сезона.

Добър апетит!
 


 

Коментари към "Мусака с месо и... макарони ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg