Казват, че ако една жена може да прави мусака, значи е готова за сватба… Или нещо такова. Но едно е сигурно - ако искате да стоплите сърцето на мъжа до вас, с една вкусна мусака, приготвена с много любов, със сигурност няма да сгрешите.
А на тези, които искат да впечатлят своя любим и с оригиналност, предлагаме една страхотна рецепта за мусака с риба тон! При това тя е и доста лесна за приготвяне. Ето как става!
Необходими продукти:
250 г риба тон от консерва
200 г маслини без костилки
300 г домати от консерва в собствен сос
2 яйца
100 мл прясно мляко
1 ч.л. нишесте
1 с.л. зехтин
50 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Смесете нишестето с 2 с. л. от млякото, а яйцата разбийте и ги смесете с останалото мляко.
Разбъркайте доматите с рибата, прибавете яйчено-млечната смес и подправете.
Намаслете подходяща тава и сипете сместа. Разпределете маслините, поръсете с кашкавала и печете в загрята до 180 градуса фурна за 30-40 минути.
Добър апетит!