Пай с круши и кокос

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

С екипа единодушно решихме, че трябва да открием сезона на уикенда с нещо сладко и изкушаващо. И без да му мислим много какво да бъде то, избрахме… пай с круши и кокос. Как ви звучи? Вкусно, нали? Е, защо не го пробвате? Ето я рецептата…

 

Необходими продукти:

За тестото:

125 г краве масло
50 мл захар
1 яйце
250 мл брашно
1 ч. л. бакпулвер
есенция ванилия

За пълнежа:
3-4 круши
2 яйца
100 мл захар
100 мл кокосови стърготини
150 г заквасена сметана

 

Начин на приготвяне:

Маслото и захарта се разбъркват добре, добавя се яйцето, ванилията и пресятото с бакпулвера брашно. Замесва се меко, лепнещо тесто. То се разпределя в тавичка с диаметър 24 см, застлана с хартия за печене, с намокрени ръце като се оформя лек борд.

Крушите се обелват, почистват и нарязват на резенчета. Подреждат се върху тестото. Двете яйца и захарта за пълнежа се разбиват леко с тел и се добавят сметаната и кокосовите стърготини.

Сместа се излива върху крушите и се заравнява. Сладкиша се пече в предварително загрята на 180 С фурна за 35-40 мин. Последните 10 мин. Се пече с вентилатор, докато се зачерви.

Сервира се охладен до стайна температура!

Добър апетит! 


 

Коментари към "Пай с круши и кокос":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg