Когато ни се хапва нещо апетитно, интересно на вкус и не особено трудно за приготвяне, винаги залагаме на добрата стара италианска кухня! С нея няма начин да не се поглезим. Предлагаме ви да го направите и вие с тази рецепта за паста със сьомга, сушени домати и пармезан! Ммммм…
Необходими продукти:
150 г паста Папарделе
100 г сьомга
4 сушени домата
каперси
5 г пармезан
1 щип. черен пипер
сол
зехтин
Начин на приготвяне:
Сварете пастата според указанията на опаковката. Изплакнете я се със студена вода и я отцедете.
Почистете сьомгата от костите и я нарежете на средни по големина кубчета. Запържете я в малко зехтин от всички страни до златисто.
Маринованите сушени домати нарежете на средно големи парчета и ги добавете към сьомгата, когато тя е почти напълно готова.
Разбъркайте внимателно и в тигана добавете отцедената паста. Отново разбъркайте, докато вкусовете се смесят. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Сервирайте пастата, поръсена с пармезан и малко зрънца каперси.