Пиле, патладжан, домати, бяло вино… Как ви звучи това съчетание? На нас като нещо много вкусно, с което мислим да поглезим себе си и любимия за вечеря! Ето рецептата, ако и във вас се породиха такива намерения.
Необходими продукти:
2 патладжана
4 домата
4 филета пилешко месо
сол
черен пипер
4-5 с. л. соев сос
1 ч. л. сушен босилек
майорана на вкус
100 мл зехтин
сокът на 1 лимон
100 мл. бяло вино
200 г. настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на по-дебели кръгове и ги посолете обилно. Оставете ги да се отцедят от горчивината, след което ги изплакнете.
Всяко пилешко филе разрежете на 2 отделни по-тънки филенца и всяко от тях на още 2. Овкусете пилешкото с подправки и лимонов сок. Мариновайте го за 10-15 минути и го изпържете леко в сгорещена мазнина.
В намазнена тава започнете да редувате вертикално или под лек наклон кръгче патладжан, пилешко и домат, като ги редите в колони.
Долейте 100 мл бяло вино отгоре, полейте със струя зехтин равномерно и поръсете с подправките.
Пъхнете патладжаните с пилешко да се пекат за около 40 минути в умерено загряна фурна. Към края поръсете с настърган кашкавал и запечете леко.
Добър апетит!