Пиле с патладжан на фурна

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Пиле, патладжан, домати, бяло вино… Как ви звучи това съчетание? На нас като нещо много вкусно, с което мислим да поглезим себе си и любимия за вечеря! Ето рецептата, ако и във вас се породиха такива намерения.

 

Необходими продукти:

2 патладжана

4 домата

4 филета пилешко месо

сол

черен пипер

4-5 с. л. соев сос

1 ч. л. сушен босилек

майорана на вкус

100 мл зехтин

сокът на 1 лимон

100 мл. бяло вино

200 г. настърган кашкавал

 

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжаните на по-дебели кръгове и ги посолете обилно. Оставете ги да се отцедят от горчивината, след което ги изплакнете.

Всяко пилешко филе разрежете на 2 отделни по-тънки филенца и всяко от тях на още 2. Овкусете пилешкото с подправки и лимонов сок. Мариновайте го за 10-15 минути и го изпържете леко в сгорещена мазнина.

В намазнена тава започнете да редувате вертикално или под лек наклон кръгче патладжан, пилешко и домат, като ги редите в колони.

Долейте 100 мл бяло вино отгоре, полейте със струя зехтин равномерно и поръсете с подправките.

Пъхнете патладжаните с пилешко да се пекат за около 40 минути в умерено загряна фурна. Към края поръсете с настърган кашкавал и запечете леко.

Добър апетит! 


 

Коментари към "Пиле с патладжан на фурна ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg