Пиле Фахитас. Вкусно!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Мексиканската кухня може и да не е от най-здравословните, но пък е страшно вкусна! Обожаваме горещия й вкус, подправен с много подправки и страст в начина на комбиниране на съставките. Затова не можахме да се сдържим, ще си забъркаме едно пиле Фахитас! Ето рецептата и на вас в случай, че ви се хапва нещо по-„темпераментно”…

 

Необходими продукти:

2 бр. обезкостени пилешки гърди

2 бр. лимона

1/2 с.л. пудра захар

2 ч.л. сушен риган

1/2 ч.л. лют червен пипер

1/2 ч.л. канела

2 глави лук

3 бр. чушки (зелена, жълта и червена)

3-4 с.л. олио

магданоз

сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете чушките на тънки лентички. Лука нарежете на полумесеци, а пилешкото месо на къси и тънки ивички.

Направете марината от сока и кората на лимоните, пудрата захар, ригана, лютия пипер, канелата, солта и пипера. Разбъркайте сместа добре и оставете пилето в нея за 30 минути.

Загрейте олиото, прибавете месото и го пържете за около 5 минути. След това прибавете чушките и лука. Пържете всичко до омекване.

Ястието се сервира с магданоз и доматена салца или резени домат.

Да ви е вкусно! 


 

Коментари към "Пиле Фахитас. Вкусно!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg