Мексиканската кухня може и да не е от най-здравословните, но пък е страшно вкусна! Обожаваме горещия й вкус, подправен с много подправки и страст в начина на комбиниране на съставките. Затова не можахме да се сдържим, ще си забъркаме едно пиле Фахитас! Ето рецептата и на вас в случай, че ви се хапва нещо по-„темпераментно”…
Необходими продукти:
2 бр. обезкостени пилешки гърди
2 бр. лимона
1/2 с.л. пудра захар
2 ч.л. сушен риган
1/2 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л. канела
2 глави лук
3 бр. чушки (зелена, жълта и червена)
3-4 с.л. олио
магданоз
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете чушките на тънки лентички. Лука нарежете на полумесеци, а пилешкото месо на къси и тънки ивички.
Направете марината от сока и кората на лимоните, пудрата захар, ригана, лютия пипер, канелата, солта и пипера. Разбъркайте сместа добре и оставете пилето в нея за 30 минути.
Загрейте олиото, прибавете месото и го пържете за около 5 минути. След това прибавете чушките и лука. Пържете всичко до омекване.
Ястието се сервира с магданоз и доматена салца или резени домат.
Да ви е вкусно!