Ползите от лютия червен пипер

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Подправките, освен вкусни, могат да са бъдат и много полезни. Такъв е лютият червен пипер. Колкото и да не ви се вярва, доказано е, че той унищожава ракови клетки, влияе много добре на кръвоносната система и предпазва от инфаркт. Има теория, че може да се спре моментално сърдечен удар, ако на пациента бързо се даде чаша топла вода с разтворен лют червен пипер.

Той е богат на витамин А, витамин C, Б2, Б6, калий и манган. Освен това е мощен сътрудник в отслабването. Засилва метаболизма ипремахва токсините от тялото. Според американско проучване, 90% от хората с наднормено тегло не консумират подправката.

Другите предимства на лютият червен пипер – помага при ревматизъм, възпаления, проблеми с бъбреците, кашлица, болки в гърлото. Облекчава алергии и има противогъбични свойства. Не случайно в някои култури го наричат „вълшебна билка”.

На всичкото отгоре е и страхотен афродизиак! Така че не само храната, но и сексуалният ни живот става по-пикантен. Важно е обаче да знаете как да го готвите. Прибавяйте лютия червен пипер 5 минути преди да махнете ястието от котлона. Така максимално запазвате съставките и вкусовите му качества.

Но винаги се съобразявайте с количеството. Не слагайте повече, отколкото може да понесете.


 

Коментари към "Ползите от лютия червен пипер ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg