Ползите от храните според цвета им

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Знаете ли, че цветът на храната, която ядем, има мощно въздействие върху емоционалното и физическото ни състояние? Проучванията доказват, че цвета на храната и по-конкретно на плодовете и зеленчуците, влияе по определен начин на тялото ни. Ето как.

Червените плодове и зеленчуци
Те са богати на минерали и протеини, затова увеличават нашата жизненост. Дори, ако ги консумираме често, можем да си докараме анемия, ниско кръвно и световъртеж. Освен това червените плодове и зеленчуци помагат при депресия.

Оранжеви плодове и зеленчуци
Кайсии, портокали, райска ябълка, моркови, тиква и други - те помагат на организма да се изчисти от токсини. А ако планирате да ставате родители, оранжевите храни са перфектни за вас. Доказано е, че се отразяват чудесно на репродуктивното здраве.

Жълти плодове и зеленчуци
Те подобряват храносмилането ни и здравината на костите. Идеални са, ако искате да засилите метаболизма си, ако сте активен спортист или пък навлизате в менопауза. Също така подобряват паметта и концентрацията.

Зелени плодове и зеленчуци
Те са изключително богати на витамини и минерали и е препоръчително да се ядат сурови. Подсилват имунната система, намаляват стреса и подобряват кръвообращението. От гледна точка на емоционалното здраве, зелените храни възвръщат чувството за хармония и спокойствие.

Сини плодове и зеленчуци
Много малко плодове и зеленчуци са естествено оцветени в синьо или лилаво. Това са сливи, боровинки, смокини, патладжан и лилаво броколи. Тези храни са полезни за правилното функциониране на щитовидната жлеза и понижават риска от ракови заболявания. Забелязва се и благотворно влияние върху умственото развитие. Повечето от интелигентните над средно ниво хора, са любители именно на сините храни.


 

Коментари към "Ползите от храните според цвета им":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg