Постна мусака с домати и патладжани

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Жена, която може да готви мусака, е златна! А такава, която може да готви няколко вида мусака е... обречена да бъде вечно в кухнята. Защото мъжът й няма да може да се нарадва на манджите й.

Шегуваме се, разбира се, но наистина – има страшно много видове мусака. И днес решихме да ви представим рецептата за мусака с домати и патладжани. Защото е много вкусна! Ето я...

Необходими продукти:
1 кг патладжани
сол
1 кг узрели домати
1 глава чесън
1 връзка магданоз
125 мл (1/2 ч. ч.) олио
3 с. л. галета

Начин на приготвяне:
Патладжаните се обелват и нарязват на филии. Посоляват се и се оставят в наклонен съд, за да се oтцеди горчивият им сок (30 минути).

Магданозът се измива и подсушава, след което с обеления чесън се нарязват на ситно и се смесват.

Доматите се измиват и нарязват на кръгли филии.

Фурната се загрява на 180 С.

Огнеупорна и дълбока тава се намаслява с 2 с. л. олио. На дъното плътно се нареждат филиите от доматите. Поръсват се с магданозената смес. Покриват се с патладжаните и се поръсват с магданозената смес. Това се повтаря до свършване на продуктите.

Най-отгоре трябва да се сложи ред от домати и да се поръси с галета.

Мусаката от патладжани и домати се залива с останалото олио. Пече се 90 минути или докато остане на мазнина.

Мусаката от патладжани и домати се поднася с кисело мляко и/или салата според сезона.

Добър апетит!
 


 

Коментари към "Постна мусака с домати и патладжани ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg