Празнична рецепта за свинско филе с аспержи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Любопитно

 

Как сте приятели? Броите ли часовете до настъпването на Новата Година? А решихте ли вече с какво ястие ще я посрещнете? Пържоли ли чухме?! Е, можете и нещо по-завъртяно да спретнете! Ето една идея как да приготвите свинското месо с аспержи и още няколко глезотийки. 

Необходими продукти:

500 гр. свинскомесо – филе

2 с. л. настъргана лимонова кора

3 скилидки чесън

1 ч. л. захар

1 ч. л. сол

2 с. л. фъстъченоолио

250 гр. аспержи

1 главалук

1 ч. л. джинджифил

2 домата

2 с. л. фъстъци

магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското филена тънки ивици. Счукайте чесъна и го смесете с лимоноватакора, захарта, солта и половината от фъстъченотоолио. Разбъркайтедобре получения сос с филетата в голяма купа. След това я покрийте с капак и я оставете в хладилника за около 10 минути.

Нарежете аспержите на половина и ги сложете да се варят, докато поомекнат. След това ги изплакнете със студена вода и ги отцедете.

Загрейте останалотофъстъченоолиов голямтиган. Запържете в него лука, който трябва предварително да е нарязан на филийки и предварително настъргания джинджифил. Когато омекнат леко, извадете ги от тигана.  

Сложете в него свинското, за да се запържи леко, докато придобие златист цвят.

Върнете лучената смес в тигана, задно с доматите, предварително нарязани на кръгчета, аспержите и фъстъците. Запържете съвсем леко всички съставки и това е!

Сервирайте ястието като го поръсите с магданоз и вече можете да вдигнете една наздравица за предстоящата Нова Година!


 

Коментари към "Празнична рецепта за свинско филе с аспержи ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg