Празнични ястия

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Сама вкъщи

По време на празници е трудно да контролираме храненето си, особено ако цял ден сме „постили”, за да си оставим място (и калории) за вкусотиите, които ни чакат. Ако обаче сверявате вътрешното си усещане за глад като ядете нормално през целия ден, не би трябвало да имате проблеми. Ако ли не, следвайте този съвет: първо наблегнете на полезните за вас неща, като варени скариди и маслини. След като приключите с предястието, преминаването към френските еклери или мини хот-дога ще се окаже фасулска работа (между другото може спокойно да похапвате фасул).

Предястия

Най-добри:
• Сурови зеленчуци
• Варени скариди
• Пилешки шишчета или морски дарове
• Маслини 
• Грозде 
• Ядки (една шепа)


Най-лоши: 
• Изделия от бутер тесто или еклери
• Всичко, пържено в много мазнина
• Кашкавал и чипс
• Сосове (освен ако не са направени с кисело мляко)

 

Гарнитури

Най-добри:
• Зеленчуци (на пара, на скара, печени)
• Печени сладки картофи 
• Задушен зелен фасул с тънко нарязани бадеми


Най-лоши: 
• Картофено пюре
• Плънка 
• Спанак със сметана

Десерти


Най-добри:
• Боровинки с малко бита сметана 
• Няколко малки сладки 
• Тиквен пай (отрежете най-горната кора, за да спестите 100 калории!)


Най-лоши: 
• Орехов пай 
• Торти с двойна глазура
• Шоколадов кейк
• Сладоледена мелба с шоколадова заливка и бита сметана
 


 

Коментари към "Празнични ястия":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg