Пролетна супа. С лапад, киселец и коприва

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Най-накрая е пролет и най-накрая можем да се насладим на всякакви вкусни, полезни и свежи ястия! Е, предлагаме ви да заложите на една истинска витаминозна бомба – супа с лапад, киселец и коприва!

 

С тази комбинация като нищо ще разкажете играта на пролетната умора! Лападът, например, прелива от белтъчини, желязо, витамин В2 и магнезий, а отслабващите му свойства са пословични. Копривата пък е изключително ценна билка! Тя е много богата на витамин С, незаменим източник на желязо и калций е и има изключителни детоксикиращи свойства. А киселецът се грижи за по-доброто ни храносмилане.

 

Е, остава само да ви сервираме рецептата за този здравословен коктейл. Ето я!

 

Необходими продукти:

½ връзка лапад

½ връзка киселец

½ пакетче коприва

1 средно голяма глава лук

фиде

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. концентрирано доматено пюре

1 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер на вкус

2 литра вода

 

Начин на приготвяне:

Измийте добре лапада, киселеца и копривата, а след това ги нарежете на дребно.

Загрейте олио в тенджера и задушете нарязания на ситно лук за 2-3 минути. Добавете и нарязаните листа, водата, солта, черния пипер, червения пипер.

Захлупете тенджерата и оставете супата да ври на бавен огън за около 20 минути. След това добавете фидето и доматеното пюре и оставете да вари още за около 15 минути.

Сервирайте супата студена. А ако искате, можете да я комбинирате с кисело мляко.


 

Коментари към "Пролетна супа. С лапад, киселец и коприва":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg