Ако ви се хапва вкусна пролетна супа, ето това е страхотна рецепта за вас! Тя включва две много апетитни съставки – спанак и сьомга, и е страшно лесна за приготвяне.
Необходими продукти:
1 с. л. краве масло
200 г филе сьомга
150 г пресен или замразен спанак
1 малка глава кромид лук
1 скилидка чесън
1 стрък селъри (целина)
1 л рибен бульон
3-4 с. л. готварска сметана
сол
смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Кравето масло се сгорещява в тенджера. Прибавя се почистеният и нарязан на дребно лук до омекване. Добавят се сьомгата, нарязана на кубчета, почистените и нарязани на дребно целина и чесън и всичко се запържва за кратко.
След това се залива с горещ рибен бульон и се вари 5-7 минути. После се прибавя почистеният и накълцан на дребно спанак (замразеният направо се добавя). Готви се още 5 минути и се сипва сметаната.
Супата със сьомга и спанак се овкусява със сол и черен пипер, разбърква се и се разпределя.
Добър апетит!