Рецепта за бургундско печено

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Този път сме решили да ви изкушим с една по-сложна за изпълнение рецепта. Бургундското печено изисква повече време и внимание, за да бъде приготвено добре, но пък с подобно ястие със сигурност ще разтопите сърцето на любимия…

 

Необходими продукти:

2,5 кг говеждо месо от плешка

1 връзка зелени подправки за супа

2 глави лук

4 с. л. олио

500 мл силно бургундско червено вино

плодове хвойна

7 зърна карамфил

1 ч. л. розмарин

сол

черен пипер

250 мл бульон

бахар (на вкус)

7 листа дафинов лист

червен пипер

 

Начин на приготвяне:

Накиснете говеждото месо в марината, приготвена от червеното вино и всички подправки на вкус заедно с подправките за супа. Покрийте съда и оставете да престои за 1 нощ.

След това отцедете говеждото и хубаво го натъркайте със сол, червен и черен пипер.

Загрейте олиото в подходящ тиган и запържете месото с едната глава лук, нарязана на полумесеци. Оставете да се запържи за няколко минути и прехвърлете в тава.

Добавете останалия нарязан лук и зелените подправки, нарязани на ситно. Сложете месото да се пече на 175 градуса за около 2 часа.

След това увийте месото във фолио и го сложете в топлата загасена фурна.

Всичко останало от тавата пасирайте на гладък сос като добавите бульона. Овкусете соса със смлян черен пипер и сол.

Поднесете бургундското печено, нарязано на тънки филии и полято със соса.

Добър апетит! 


 

Коментари към "Рецепта за бургундско печено":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg