Рецепта за венецианска лазаня

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Дори да не можем да си направим романтична разходка с гондола из Венеция, нека за малко усетим духа на града на любовта… Като си направим една вкусна лазаня по автентична венецианска рецепта! Зарадвайте с нея най-любимите си хора, със сигурност ще им хареса…

 

Необходими продукти:

240 г спанак

3 яйца
сол и черен пипер на вкус
600 г пиле
1-2 глави кромид лук
260 г брашно
120 г домати
180 мл пилешки бульон от кубче
80 г краве масло
100 г кашкавал

 

Начин на приготвяне:

Спанакът се измива, почиства и смила.

Брашното се изсипва на купчинка с кладенче в средата му. В него се слага спаначеното пюре, разбитото яйце и сол на вкус. Замесва се тесто и се разточва на кора като за домашна юфка, оставя се да засъхне и се нарязва на пластини с дължина 15 см и ширина 5 см.

Сваряват се в кипяща подсолена вода. Пилешкото месо се нарязва на малки късчета, запържва се, добавя се дребно нарязаният кромид и щом се зачерви, се прибавя размитото брашно и доматите. Подправя се със сол и пипер на вкус.

Сипва се бульонът и се задушава до омекване на месото.

Готовите пластини лазаня се отцеждат, запържват се леко в масло и с част от тях се застила дъното на йенски съд. На следваш пласт се поставя сос с месо. Редуват се кори за лазаня и сос до изчерпване на продуктите.

Отгоре лазанята се поръсва с черен пипер и настърган кашкавал. Венецианската лазаня се запича до разтапяне на кашкавала.

Добър апетит! 


 

Коментари към "Рецепта за венецианска лазаня":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg