Рецепта за вкусно пълнено свинско бутче

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

 

По традиция на Ивановден се хапва свинско месо. Това именниците сигурно си го знаят! Затова сме подготвили една рецепта, която често се приготвя на този ден. Ако още не сте си хапвали пълнено свинско бутче, време е да поправите тази грешка. 

Необходими продукти:

1 обезкостено свинско бутче (около 2 килограма)

4 с. л. краве масло 

1 кафяна чашка олио 

1 глава кромид лук 

2 моркова 

2 твърдо сварени яйца

1 ч. л. червен пипер 

1 ч. л. стрита чубрица 

1\2 ч. ч. смлян черен пипер

2 кисели краставички 

 

Начин на приготвяне:

Начукайте обезкостеното бутче с помощта на мокър домакински дървен чук. С върха на остър нож направете в средата дълбок прорез, в който ще сложите плънката.

За да я приготвите, запържете нарязания на ситно лук и нарязаните на кубчета моркови в 2 супени лъжици разтопено краве масло.

Свалете съда от огъня и когато сместа изстине, прибавете киселите краставички и сварените яйца, нарязани на кубчета. Подправете с червен пипер, черен пипер и чубрица на вкус. 

Сложете плънката в бутчето и зашийте с попарен бял конец. Поставете бутчето в тавичка, намазана с останалото краве масло и печетеотначало на по-силна фурна. След около 20 минути намалете фурната и през десетина минути обливайте месото с по една кафяна чашка топла вода, смесена с олио. След като месото се зачерви, обърнете го от другата страна.

Накрая намажете бутчето с червен пипер, смесен с малко олио и изчакайте да се запече.

Да ви е вкусно приятели! 


 

Коментари към "Рецепта за вкусно пълнено свинско бутче ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg