Рецепта за задушено свинско по унгарски

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

 

Най-хубавото на студеното зимно време е, че можем да се откажем от диетите поне за малко и да се поглезим с нещо по-калорично. Е, няма как при този пухкав бял сняг навън, просто ни се хапа нещо свинско и то с червено вино. Какво ще кажете за едно задушено по унгарски?

Необходими продукти:

4 бр. свински вратни пържоли

80 гмазнина

1 глава кромид лук

1 ч.ч. червено вино

150 ггъби

брашно

червен пипер

сол

черен пипер

1 с.л. доматено пюре

месен бульон

Начин на приготвяне:

Начукайте леко месото, посолете го и го поръсете с черен пипер. След това го оваляйте в брашно и го запържете от двете страни в гореща мазнина на силен огън.

Извадете го от тигана и в останалата мазнина запържете нарязания на дребно лук. Махнете тигана от огъня и разбъркайте лука с 1-2 щипки червен пипер, доматеното пюре и виното. След това върнете сместа отново на огъня и я оставете да се вари за няколко минути.

Сложете месото в тенджера, излейте соса върху него и добавя още толкова месен бульон (или вода).

Сложете тенджерата на котлона и когато месото омекне, добавете гъбите, които трябва да са предварително нарязани на филийки и запържени.

Изчакайте още съвсем малко и ястието е готово!

Остава да си налеете чаша хубаво червено вино и да се насладите на зимната вечер!  


 

Коментари към "Рецепта за задушено свинско по унгарски ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg