Този път ще ви изкушим със страхотна комбинация - нещо сладко и здравословно! Или с други думи – апетитен десерт със смокини и маскарпоне.
Всички съставки в него са полезни! Смокините са чудесно природно средство срещу диабет и рак на гърдата, орехите стимулират дейността на мозъка, маскарпонето засилва имунитета, а кленовият сироп спомага отслабването.
На нас всичко това ни звучи като нещо, което просто трябва да се пробва, а на вас? Ето рецептата…
Необходими продукти:
12 зрели смокини
50 гр. орехи
50 гр. масло, нарязано на кубчета
4 с. л. кленов сироп
200 гр. сирене маскарпоне
1 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява до 200 градуса.
Смокините се срязват на кръст до 3/4 надълбоко от върха и се слага по едно кубче масло във всяка смокиня.
След това се нареждат в предварително намазана с масло тава. Отгоре се поръсват с ореховите ядки, разделени на половинки, и се заливат с кленов сироп.
Пекат се около 20 минути като от време на време може да се заливат с лъжица с получения сироп в тавичката.
Сиренето маскарпоне се смесва смесва с ванилията и се сервират по 3 смокини с топка ваниленото маскарпоне.
Да ви е сладко!