Рецепта за киш с круши и синьо сирене

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Въпреки че идва от немската кухня, кишът, или соленият пай, е едно от най-популярните ястия във Франция! Той се приготвя бързо, лесно и не изисква особени кулинарни умения, а разновидностите му са страшно много.

Ние много си паднахме по вариантът му с круши и синьо сирене, на който попаднахме в кулинарния блог „Вкусно с Йоли”. Решихме да го споделим с вас, защото се получава нещо много вкусно! А как само върви с бяло вино с лек плодов привкус…

Необходими продукти: (за 12 малки форми за киш)
125 г меко масло
1 яйце
1/2 ч.л.стрита сушена салвия
1/4 ч.л.сол
250 г брашно
2 круши
100 г синьо сирене
1 яйце
1 ч.ч. квасена сметана
сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Разбъркайте добре маслото и яйцето. Добавете салвията и солта. С брашното омесете еластично тесто. Ако е необходимо добавете още малко брашно.

Оставете тестото за 30 мин. в хладилника. Разточете го върху набрашнена повърхност или върху хартия за печене с дебелина около 2 мм. Изрежете 12 кръга със самите формички, в които ще печете киша. Поставете кръговете във формичките и притиснете тестото за да прилепне добре по стените.

Разбийте яйцето и го разбъркайте със сметаната. Посолете, сипете по една лъжица от сместа на дъното на маслените подложки и отгоре наредете резенчета круша и сирене като ги редувате.

Изпечете до зачервяване. Сервирайте кишовете леко топли. Можете да ги комбинирате със зелена салата.

Добър апетит! 


 

Коментари към "Рецепта за киш с круши и синьо сирене ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg