Рецепта за лятна японска супа

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Ако си падате по японската кухня и ако ви е писнало от традиционни български ястия... Ако ви се хапва нещо свежо и лятно, ако искате да изненадате любимите хора с по-нестандартна вечеря, значи тази рецепта е точно за вас – лятна японска супа. Ето как става.

Необходими продукти:
125 гр. краве масло
200 гр. краставици
1 л. телешки бульон
30 гр. зелен грах
8 бр. яйца
1 с.л. оцет

Начин на приготвяне:
Обелете краставиците и ги рендосайте на ситно. След това сложете в дълбока тенджера телешкия бульон и го оставете на котлона докато заври. Към него прибавете граха и изчакайте около 10 минути. Прибавете и краставицата и оставете още 5 минути на котлона. След това прецедете бульона и приберете сварените зеленчуци на топло. В същия бульон сварете яйцата, както се приготвят яйца по панагюрски. Разпределете парченцата краставица и граха в 4 супени чинии и сложете отгоре им по едно яйце Накрая залейте с горещия бульон и сервирайте.


 

Коментари към "Рецепта за лятна японска супа":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg