Рецепта за медени сладки с овесени ядки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Понякога така ни се хапва нещо сладичко… Ама толкова много, че ни идва да нападнем най-калоричното нещо! Е, в такива случаи тази рецепта за медени сладки с овесени ядки и сушени плодове е идеалното спасение. Тя включва само полезни продукти, за приготвянето й не се използват брашно и захар и със сигурност няма да се отрази зле на фигурата ви. За сметка на това обаче сладките са толкова вкусни, че направо ще ви размажат от удоволствие…

 

Необходими продукти:

200 гр. фини овесени ядки
1 шепа сушени плодове (кайсии, сливи или просто стафиди)

150 гр. сурови ядки (орехи, бадеми, лешници, кашу…)
250 грама мед
1 ванилия

1 к. л. канела

 

Начин на приготвяне:

Смелете ядките (не овесените), а сушените плодове нарежете на малки парченца. Ако ползвате само стафиди може и да ги сложите цели, но в случай, че са по-едри, добре е да нарежете и тях.

В голяма купа сложете меда и го разбъркайте добре с овесените ядки. Добавете нарязаните сушени плодове и другите смлени ядки, както и ванилията и канелата. Отново разбърквате добре и оставяте сместа да постои 10-15 минути, за да могат овесените ядки да набъбнат и да слепнат с останалите продукти.

След това с помощта на чаена лъжица оформяте малки сладки и ги подредете в тава, върху която сте поставили предварително хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Сладките са готови, когато придобият леко златист цвят.

За да направите сладките още по-ароматни, можете предварително да накиснете сушените плодове в ром или коняк за половин час. Друг вариант е накрая да прибавите към сместа 1-2 с. л.

Да ви е вкусно, приятели! 


 

Коментари към "Рецепта за медени сладки с овесени ядки ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg