Италианците са истински факири в това да приготвят семпли ястия, но с божествен вкус и аромат…
И тази рецепта за паста „Фарфале” с три вида домати и Пармиджано е едно чудесно доказателство за това! Тя изисква малко продукти и точно подбрани подправки, но в перфектна комбинация. И резултатът е… Мама, мия!
Необходими продукти:
200 г паста фарфале
100 мл консервирани домати
10 броя коктейлни домати
5-6 броя сушени домати
1 скилидка чесън
риган
сол
зехтин
магданоз
Пармиджано
Начин на приготвяне:
Макароните Фарфале се сваряват според инструкциите на пакета.
В тиган се слага 1 с. л. зехтин и се запържва ситно нарязаният чесън. Прибавят се нарязаните на половинки коктейлни домати, консервираните домати и щипка риган.
Задушават се около 2 минути и се добавят нарязани на тънки ивички сушени домати. Задушават се още 3-4 минути и се посоляват.
Макароните се смесват със соса и се разбъркват. Накрая се поръсват с магданоз и настъргано Пармиджано.
Добър апетит!