Рецепта за паста „Фарфале” с домати и Пармиджано

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Италианците са истински факири в това да приготвят семпли ястия, но с божествен вкус и аромат…

И тази рецепта за паста „Фарфале” с три вида домати и Пармиджано е едно чудесно доказателство за това! Тя изисква малко продукти и точно подбрани подправки, но в перфектна комбинация. И резултатът е… Мама, мия!

 

Необходими продукти:

200 г паста фарфале

100 мл консервирани домати

10 броя коктейлни домати

5-6 броя сушени домати

1 скилидка чесън

риган
сол
зехтин
магданоз
Пармиджано

 

Начин на приготвяне:
Макароните Фарфале се сваряват според инструкциите на пакета.

В тиган се слага 1 с. л. зехтин и се запържва ситно нарязаният чесън. Прибавят се нарязаните на половинки коктейлни домати, консервираните домати и щипка риган.

Задушават се около 2 минути и се добавят нарязани на тънки ивички сушени домати. Задушават се още 3-4 минути и се посоляват.

Макароните се смесват със соса и се разбъркват. Накрая се поръсват  с магданоз и настъргано Пармиджано.

Добър апетит!


 

Коментари към "Рецепта за паста „Фарфале” с домати и Пармиджано":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg