Рецепта за печени гъби с Пармезан

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Днес сме решили да ви изкушим с едно лесно и вкусно предястие – печени гъби с розмарин и Пармезан. Много е вкусно и става лесно, пробвайте го!

 

Необходими продукти:

1 лимон

1 с. л. накълцан пресен розмарин

2 с. л. зехтин

300 г гъби (печурки)

20 г настърган Пармезан

сол и смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 200 С.


Гъбите се почистват и нарязват на филийки.Нареждат се в огнеупорна тава, застлана с хартия за печене.

Лимонът се измива под течаща гореща вода и се подсушава. Настъргва се кората, а след това се изстисква сокът.В малка купа се разбърква лимоновата кора, розмаринът и зехтинът и половината от получената смес се разпръсква върху гъбите.

Пекат се 10 минути, след което се поръсват с Пармезана. Гъбите с розмарина и Пармезана се връщат и се пекат още 5 минути. Изваждат се и се поливат с останалия зехтин с лимоновата кора и розмарина.

Печените гъби с розмарин и Пармезан се поливат с лимонов сок по желание и се поднасят.


 

Коментари към "Рецепта за печени гъби с Пармезан ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg