Днес сме решили да ви изкушим с едно лесно и вкусно предястие – печени гъби с розмарин и Пармезан. Много е вкусно и става лесно, пробвайте го!
Необходими продукти:
1 лимон
1 с. л. накълцан пресен розмарин
2 с. л. зехтин
300 г гъби (печурки)
20 г настърган Пармезан
сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 200 С.
Гъбите се почистват и нарязват на филийки.Нареждат се в огнеупорна тава, застлана с хартия за печене.
Лимонът се измива под течаща гореща вода и се подсушава. Настъргва се кората, а след това се изстисква сокът.В малка купа се разбърква лимоновата кора, розмаринът и зехтинът и половината от получената смес се разпръсква върху гъбите.
Пекат се 10 минути, след което се поръсват с Пармезана. Гъбите с розмарина и Пармезана се връщат и се пекат още 5 минути. Изваждат се и се поливат с останалия зехтин с лимоновата кора и розмарина.
Печените гъби с розмарин и Пармезан се поливат с лимонов сок по желание и се поднасят.