Рецепта за печено телешко с гъби и вино

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако обичате телешкото месо, предлагаме ви едно ястие, което е чудесно за по-хладните дни и е перфектно за случаите, когато семейството се събира на масата. Вижте как да си приготвите печено телешко на фурна с гъби и сос от вино…

 

Необходими продукти:
600 гр. телешко месо (свинско, пилешко и др.)
2 глави лук,
200 гр. гъби,
150 мл. червено вино,
2-3 с.л. горчица,
50 мл. растителна мазнина,
3-4 триъгълничета топено сирене,
сол,
подправки на вкус (пипер, сол, магданоз)


Начин на приготвяне:
Месото измиваме, подсушаваме и нарязваме на порции. Посоляваме го и го намазваме обилно с горчица.

Лукът и гъбите нарязваме на едро.

Подреждаме в огнеупорен или глинен съд ред лук, ред гъби. Между тях слагаме сиренето, нарязано на малки кубчета. Върху тях слагаме месото и го притискаме към лука и гъбите. Заливаме с мазнината и виното.

Внимаваме да попадне върху месото от мазнината и виното. Посоляваме отново всичко, поръсваме със свежо смлян черен пипер и завиваме с алуминиево фолио.

Печем във фурна на 190-200С за около 1,5-2 часа.

Добър апетит! 


 

Коментари към "Рецепта за печено телешко с гъби и вино":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg