Ако ви се хапва нещо вкусничко за обяд, тази лятна манджа определено ще ви хареса. Стига да си падате по тиквички, де! Ако отговорът ви е „Да!”, вижте ка да си направите пълнени тиквички с риба тон, ориз и още готини неща.
Продукти за 4 порции:
1 консерва риба тон
1ч. л. изсушен босилек
4 тиквички
4 домата
5 с. л. царевица от консерва
1 яйце
3 с. л. сметана
2 с. л. настърган кашкавал
200 г ориз
черен пипер
сол
щипка настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
Отворете консервата и излейте сока. Раздробете рибата. Измийте тиквичките, махнете дръжките и ги разрежете по дължина на 2 части. Издълбайте сърцевината и я нарежете на малки кубчета. Обелете доматите и ги нарежете на малки кубчета.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Разбъркайте в дълбок съд сърцевината на тиквичките, половината домати, царевицата и раздробената риба. Добавете яйцето, кашкавала и сметаната. Поръсете с босилека, индийското орехче, черния пипер и солта.
Сложете половинките тиквички в намаслена тава. Напълнете ги със сместа и печете във фурната 20 мин.
Изсипете ориза в 500 мл подсолена вода. Варете го 20 мин. на тих огън. След като поизстине го разбъркайте с останалите домати. Сервирайте тиквичките гарнирани с ориза.