Рецепта за пълнени тиквички с риба тон и ориз

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако ви се хапва нещо вкусничко за обяд, тази лятна манджа определено ще ви хареса. Стига да си падате по тиквички, де! Ако отговорът ви е „Да!”, вижте ка да си направите пълнени тиквички с риба тон, ориз и още готини неща.

 

Продукти за 4 порции:

1 консерва риба тон

1ч. л. изсушен босилек

4 тиквички

4 домата

5 с. л. царевица от консерва

1 яйце

3 с. л. сметана

2 с. л. настърган кашкавал

200 г ориз

черен пипер

сол

щипка настъргано индийско орехче

 

Начин на приготвяне:

Отворете консервата и излейте сока. Раздробете рибата. Измийте тиквичките, махнете дръжките и ги разрежете по дължина на 2 части. Издълбайте сърцевината и я нарежете на малки кубчета. Обелете доматите и ги нарежете на малки кубчета.

Загрейте фурната до 200 градуса.

Разбъркайте в дълбок съд сърцевината на тиквичките, половината домати, царевицата и раздробената риба. Добавете яйцето, кашкавала и сметаната. Поръсете с босилека, индийското орехче, черния пипер и солта.

Сложете половинките тиквички в намаслена тава. Напълнете ги със сместа и печете във фурната 20 мин.

Изсипете ориза в 500 мл подсолена вода. Варете го 20 мин. на тих огън. След като поизстине го разбъркайте с останалите домати. Сервирайте тиквичките гарнирани с ориза.


 

Коментари към "Рецепта за пълнени тиквички с риба тон и ориз":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg