Рецепта за пържени тиквички с пармезан

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Обожаваме тичквички, обожаваме и всякакви ястия с пармезан, затова тази рецепта за тиквички с пармезан ни хареса страшно много! Вкусът й е доста интересен, а и се приготвя супер лесно. Ако и на вас ви се струва апетитна, ето как да си я направите!

Необходими продукти:
1 тиквичка
1 яйце
2 с. л. прясно мляко
1 ч. л. брашно
Сол
2 супени лъжици настърган пармезан
олио

 

Начин на приготвяне:

Разрежете тиквичката на две части, по средата. След това я нарежете на лентички, с дължина около 5 см и ширина – около 1 см.

В купа разбийте яйцето, брашното, солта, млякото и пармезана.

Потопете тиквичките в сместа и ги изпържете в горещо олио. По желание, след като сте ги потопили в панировката, може да ги поръсите с още сух пармезан.

Извадете ги и ги сложете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина и ги сервирайте с сос по избор.

Страхотни варианти са сос от кисело мляко, копър и чесън или сос от майонеза с кисело мляко, копър и чесън.

Добър апетит!


 

Коментари към "Рецепта за пържени тиквички с пармезан":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg