Рецепта за ригатони с Маскарпоне, домати и босилек

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Обожаваме италианската кухня. И не само защото е много вкусна, ухае на подбрани подправки и е странно съчетание на изтънченост и практичност. Обожаваме я, защото в ястията на италианците си личи тяхната любов към сладката страна на живота.

Но стига приказки, време е да си забъркаме нещо ала „Мамма Мия! Ама че вкусотия!” като тази рецепта за ригатони с Маскарпоне, домати и босилек…

 

Необходими продукти:

1 скилидка пресован чесън

500 г домати

50 г краве масло

2 с. л. доматено пюре

5 с. л. Маскарпоне

1/2 ч. л. лют червен пипер

сол

12 листа босилек

6 с. л. настърган Пармезан

400 г ригатони

 

Начин на приготвяне:

Доматите се заливат с гореща вода и след 30 секунди се изваждат и се обелват. Нарязват се на ситно.

В голям тиган се загрява маслото и се поставя пресования чесън, оставя се да омекне.

Добавят се доматите и се задушават, като се разбъркват често.

Долива се доматено пюре и се варят около 2 минути, след което се добавя Маскрапонето.

Кипва се и се подправя с лютия пипер и сол.

Сосът се излива в купата, отгоре се посипва с листата от босилек.

В това време се сваряват ригатоните в подсолена кипяща вода според указанията на пакета.

Изцеждат се и се изсипват в купата и добре се разбъркват.

Отгоре се поръсват с настъргания Пармезан и отново се разбъркват.

И това е! Сервират се топли и се нападат! 


 

Коментари към "Рецепта за ригатони с Маскарпоне, домати и босилек":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg