Рецепта за ризото с пиле

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Ризото с пиле е ястие, което винаги се харесва на всички. И на големи, и на деца. Освен това спокойно можете да го приготвяте няколко пъти седмично. То трудно омръзва! Точно затова ви предлагаме и една много лесна рецепта, която ще стане любима на цялото семейство.

 

Необходими продукти за 3 порции:

300 гр. бланширан ориз

300 гр. пилешко филе без кост

150 гр. грах (най-добре от консерва)

2 моркова

1 голяма глава лук

50 мл. соев сос

1 ч. л. сух босилек

3 кубчета пилешки бульон

черен пипер на вкус

няколко стръка магданоз

30 мл. олио или зехтин

 

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на кубчета и го запържете в дълбока тенджера. Добавете бланширания ориз и пържете още 1-2 мин. като постоянно разбърквате. Излейте 1/3 от предварително разтворените в 1 л. гореща вода кубчета бульон. След като течността изври, добавете другата 1/3. След като и тя изври, сложете нарязаните на кубчета моркови и граха, и изсипете последната част от бульона. Много важно е да добавяте постепенно бульона. Така ориза става по-пухкав и вкусен.

 

Пилето нарежете на кубчета и запържете в тиган до златисто. Подправете с босилека, може и с малко сол, но имайте предвид, че оризът е достатъчно солен, благодарение на бульона. Добавете пилето към ориза, малко преди да се е изпарила и последната част от течността му. Изсипете соевия сос и внимателно разбъркайте. Изчакайте още няколко минути, докато цялата вода се изпари.

 

Сервирайте ризотото в чиния и поръсете със ситно нарязания магданоз. Може да настържете и малко кашкавал. И това е – лесно и вкусно. Добър апетит!


 

Коментари към "Рецепта за ризото с пиле":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg