Тежките ястия някак си не вървят в комплект с тежките горещи дни. Затова ви предлагаме да си направите една необичайна салата, която е и доста насищаща и хранителна – пиле с булгур!
Булгурът е много полезен за храносмилането и подобно на мюслите има способността да прочиства стомашно-чревния тракт. А и салатата е доста вкусна, така че заслужава си да се пробва!
Необходими продукти:
500 г. булгур
1/2 пиле,
1/2 л. бульон
сладък червен пипер
смлян черен пипер
100 г. печурки или пресни манатарки
3 домата
сол, щипка настъргано индийско орехче, щипка захар
1/2 лъжичка горчица
оцет на вкус
1 лъжица олио
Начин на приготвяне:
Подправете бульона с черния и червения пипер, а ако е необходимо, добавете сол. Сложете го на огъня и, щом кипне, поставете вътре пилето да ври за около 30 минути.
След това го обезкостете, отстранете кожата и нарежете месото на тънки резенчета.
Изчистения и измит булгур варете за 5-10 минути в бульона от пилето.
Отцедете го и размесете месото с булгура и гъбите, които трябва да са изчистени, измити и нарязали на тънки филийки. Прибавете и нарязаните на четвъртинки домати.
В 100 мл. от бульона сложете солта, захарта, настърганото индийско орехче, горчицата, олиото, оцета. Разбийте добре, залейте приготвената салата и оставяме да отлежи в хладилника.