Рецепта за супа с три вида риба

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Казват, че само истинските майстори кулинари могат да направят наистина хубава рибена супа! Е, ние попаднахме на една страхотна рецепта за такава с три вида риба. И тя наистина си е предизвикателство… с много вкусен край. Отправяме ви го! Ще го приемете ли? 

 

Необходими продукти:

300 гкости от сьомга и ципура
3 малки глави стар лук
1 голям морков
Парче глава целина
1 лимон
1 домат
400 г кисело мляко
50 г пресен грах
350 г картофи
6 жълтъка
200 г филе от сьомга, калкан и ципура
100 мл бяло вино
Пресен девисил
Зехтин
Черен пипер
Сол

 

Начин на приготвяне:

Нарежете моркова, лука, картофите и целината на едро и ги сложете в тенджера със студена вода.

Рибените кости измийте и поставете в цедка, която да влезе в тенджерата или в чист тензух и сварете всичко за 20 минути.

Извадете костите и ако има достатъчно месо по тях, го почистете, за да го сложите в супата.

Добавете виното и част от пресния девисил. Пригответе сместа за застройката. Настържете лимоновата кора и я смесете с разбитите жълтъци и киселото мляко.

Посолете, подправете с малко черен пипер и добавете ситно нарязан пресен девисил.

Оставете на стайна температура, за да не се пресече при смесването с топлата супа.

Нарежете рибните филета на едри кубчета, сложете в цедка и варете 20 минути.

(Ако филето е много добре почистено, може и да го сложите директно в супата.)

Свалете рибата от котлона, разбъркайте и започнете бавно, на тънка струйка да наливате от бульона в купата с яйцата и млякото. Бъркайте непрекъснато, като в началото сипвате само по няколко капки бульон.

Когато температурата на застройката се поизравни с тази на супата, може да слагате по-голямо количество бульон.

Яйчената смес изсипете в тенджерата при непрекъснато бъркане. Добавете още малко девисил и поднесете задължително с лимон.

Да ви е вкусно 


 

Коментари към "Рецепта за супа с три вида риба ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg