Рецепта за телешко с ароматен сос

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако харесвате вкуса на телешкото месо и обичате да хапвате ястията алангле, тази рецепта ще ви заинтригува. Още повече, че е вдъхновена от начина, по който са приготвяли телешкото в прастари римски времена. Вижте как да си направите пържено телешко с ароматен сос с мед, стафиди, червено вино, подправки и още неща…

 

Необходими продукти:

Tелешко от филето

1/4 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. кимион

 1-2 клончета девисил

1/4 ч.л. семена от селари

1-2 клончета риган или 1/2 ч.л. сушен

1 ч.л. сушен лук

1 ч.л. мед

1 ч.л. петмез

1 ч.л. оцет

1 с.л. liquamen (тайландски рибен сос)

3 с.л. зехтин

около 50 мл червено вино
1 с.л. стафиди
малко нишесте за сгъстяване 

 

Начин на приготвяне:

Запържете телешкото месо за около 2-3 минути в горещо масло. Старайте се да го запържите от всички страни, за да се запечата добре. Увийте го в алуминиево фолио и го сложете да стои в предварително подгрята на 90° фурна.

През това време пригответе соса като нарежете и счукате всички подправки. Добавете и меда, рибния сос и зехтина, овкусете с оцет, а после сложете и стафидите. Подгрейте на котлона и залейте с виното. Оставете соса така, докато поизври алкохола.Добавете петмеза и доовкусете, ако сметнете, че е необходимо. Накрая сгъстете на око с нишестето.

Залейте месото със соса и това е!

Добър апетит! 


 

Коментари към "Рецепта за телешко с ароматен сос ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg