Рецепта за телешко със сини сливи. По марокански!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

В този студ така се размечтахме за по-екзотични дестинации… Като Мароко, например! Но щом не можем да се телепортираме там на мига, то поне можем да пренесем вкуса на тайнствената страна на трапезата си.

Мислим си, че с едно традиционно мароканско ястие от телешко със сини сливи, ще ни се получи много добре. Ако и вие се изкушавате да хапнете нещо по-екзотично, ето я рецептата!

 

Необходими продукти:

1 - 1,5 кг. телешко месо

300 - 500гр. сушени сини сливи

1 с.л. сусам
100 – 200 гр. бадеми
1 ч.л. черен пипер
сол
шафран

1 пръчица канела

канела на прах

2 глави настърган лук

1 супена лъжица мед

2 - 3 супени лъжици зехтин

 

Начин на приготвяне:

Залейте месото и лука заедно с подправките (без канелата на прах и меда) с две чаени чаши вода. Прибавете зехтина и варете на тих огън до готовност.

След това извадете месото и в получения сос сложете сливите да се варят за 10 – 15 минути.

Накрая добавете малко канела на прах и меда. Трябва да получите сос със средна гъстота.

Сервирайте ястието в плитка чиния – отдолу сложете соса със сините сливи, после месото и отгоре предварително обелените и запържени с малко зехтин бадеми и сусама.

Добър апетит! 


 

Коментари към "Рецепта за телешко със сини сливи. По марокански! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg