Рецепта за френски макарони с шоколад и кестени (видео)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Днес сме решили да отправим предизвикателство към всички кулинарни маниачки! Имате ли смелостта да направите френски макарони? Всъщност, философията на дребните сладки не е чак толкова трудна. Предлагаме ви една много интересна рецепта за френски макарони с шоколад и кестени, на което попаднахме в sunshinekitchen.com, а за по-голямо улеснение има и видео!

Необходими продукти:

За макароните:
90г белтъци
щипка сол
40г захар
200г пудра захар
2 с. л. какао
110г бадемово брашно

За кестеновото пюре:

250г сварени и обелени кестени
200мл прясно мляко
200мл вода
1/2 ч. л. ванилия

За шоколадовия ганаш с кестени

100г черен шоколад
100г сладкарска сметана

 

Начин на приготвяне:

Макароните:

Пресейте бадемовото брашно, какаото и пудрата захар 2-3 пъти, докато се получи идеално фина пудра.

Разбийте белтъците на пяна с щипката сол и добавяйте по малко от кристалната захар. Разбивайте до получаване на лъскав и стегнат белтъчен крем.

Към белтъците добавете на 2-3 пъти сухите съставки и разбърквайте внимателно, докато се получи гъсто тесто.

Напълнете готовата смес в пош с кръгъл накрайник и шприцовайте върху хартия за печене. Оставете макароните за 30-40 минути, за да изсъхнат и да не лепнат при допир.

Загрейте фурната се загрява на 150 градуса и печете за 15-16 минути. След като ги извадите, оставете ги да изстинат за 1-2 минути и ги прехвърлете върху метална скара, за да се охладят.

Кестеновото пюре:

Сложете кестените в тенджера и към тях добавете млякото и водата. Сварете ги повторно, докато станат много меки. След това ги поставете в дълбока купа. Добавете ванилията и малко от останалата течност след варенето и ги пасирайте.

Шоколадовият ганаж:

Начупете шоколад на малки парчета. Загрейте сметаната до кипване и я изсипете при шоколада. Оставете сместа за 30 секунди да го разтопи и после разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Добавете шоколадовия ганаш към кестеновото пюре и разбъркайте. Оставете купата, покрита с фолио на стайна температура за през нощта или за няколко часа в хладилника, за да стегне.

С готовия крем слепете макароните и ги приберете в плътно затворени кутии. Изчакайте 24 часа и можете да нападате! 


 

Коментари към "Рецепта за френски макарони с шоколад и кестени (видео)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg