Рибна супа! Норвежка

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Все още е сезонът на топлите и вкусни супи, затова решихме да ви изкушим с една традиционна норвежка рецепта. Разбира се, за рибна супа! Вижте как става тази вкусотийка...

Необходими продукти:
1 л рибен бульон
500 г филе бяла риба (тилапия, пангасиус или др. риба)
1 морков
1 глава кромид лук
50 г краве масло
2 с. л. брашно
2 жълтъка
250 мл течна готварска сметана
сол и смлян черен пипер на вкус
магданоз и копър

Начин на приготвяне:
В купа леко се разбиват жълтъците със сметаната.

Морковът се обелва и се нарязва на ивици. Лукът се почиства и се нарязва на дребни кубчета.

В средна тенджера се разтопява маслото. Добавят се моркова и лука и се запържват за 10 минути на умерен огън до омекване. Добавя се и брашното и всичко се задушава за 2 минути като се разбърква постоянно.

Сипва се бульонът като се разбърква непрекъснато и супата се довежда до кипване. После се прибавя рибата, която е нарязана на средни кубчета и супата се готви 5-7 минути. След това се добавя сметановата смес, след което се кипва.

Норвежката рибна супа се поръсва със ситно нарязан магданоз и копър. Сваля се от котлона и се похлупва. Оставя се да престои 10 минути преди да се разпредели по чиниите.

Добър апетит!
 


 

Коментари към "Рибна супа! Норвежка":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg