Ако някога сте си мислели, че омлетът е елементарно ястие, то това е защото не сте попаднали на тази рецепта! Е, има и далеч по-сложни от нея, но сравнена с един бърз и лесен омлет, тя си е истинско кулинарно предизвикателство. Затова пък доста вкусно!
Ето как да си приготвите руло от омлет с риба тон и крема сирене...
Необходими продукти:
600 мл прясно мляко
250 г брашно
6 яйца
1 ч. л сол
смлян черен пипер
1 ч. л. захар
За плънката:
1 малка глава лук
1 с. л. захар
1 с. л. бял оцет
1-2 с. л. зехтин или олио
нарязан копър
150 г крем сирене
2 кутийки риба тон в зехтин
1/2 ч. л. черен пипер
150 г настърган Ементал
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява до 220 градуса.
Смесват се брашното, млякото и подправките и се оставя за 10-15 минути. След това към тази смес се добавят разбитите яйца и се разбърква добре.
Тавичката от фурната се покрива с хартия и се омазнява добре. Изсипва се сместа и се пече 20-25 минути до златисто.
През това време си приготвяте още една хартия на плота и когато палачинката е готова, я изваждате и я обръщате върху другия лист.
Следва приготвянето на плънката. За целта се загрява тиган със зехтина. В него се задушава нарязания лук, добавя се захарта и се изчаква да се разтвори и след това се добавя оцета. Готви се 5-6 минути до омекване на лука.
След като сместа изстине се добавят отцедената риба, сиренето и останалите съставки без кашкавала.
Плънката се разстила върху палачинката, като краищата се оставят малко свободни и се навива на руло. То се поставя в тавичка върху хартия с "шева" отдолу, посипва се с настъргания кашкавал и се запича до готовност.
Добър апетит!