Възползвайте се от всички вкусни плодове, чиито сезон идва сега със сладкиша Вери Бери.
Горските Плодове са едни от най-хранителните и богати на антиоксиданти плодове, затова ги консумирайте редовно за добро здраве.
Ягоди
Ягодите се открояват с ролята си в балансирането на кръвната захар, предпазват от рак, имат противовъзпалителни свойства и забавят стареенето, както и подпомагат сърдечно-съдовата система.
1 чаена чаша ягоди доставя над 100% от необходимото ви витамин С, което поддържа кожата ви гладка и млада.
Боровинки
Боровинките имат способността да подобряват паметта и мозъчната функция, да подпомагат профилактиката на рака, притежават противовъзпалителни свойства и поддържат здравето на очите.
1 чаша боровинки доставя 30% от нуждите Ви от витамин К, който поддържа костите здрави.
Малини
Малините също притежават мощни противовъзпалителни свойства, имат роля в повишаването на метаболизма на мазнините и поддържането на здравословно тегло.
Те са добър източник на витамин С, около 40% на чаша.
Къпини
Къпините имат роля в предотвратяване увреждането на умствените способности, свързани с възрастта и мощните им антиоксиданти спомагат за защита срещу някои видове рак. Плюс това, 1 чаша къпини има цели 8 грама фибри, които ви поддържат сити и с плосък корем.
Сладкиш от горски плодове с кокосова глазура Вери Бери.
(6 порции)
Съставки:
Блат
2 чаши сурови орехи
3/4 чаши фурми без костилки
Щипка сол
Глазура от Кокосово мляко
2 кутии пълномаслено кокосово мляко * (охладено за една нощ)
2 супени лъжици кокосов нектар (или кленов сироп)
2 ч.л. ванилов екстракт
БЕРИ ТОПИНГ - пълнеж от плодове
4 чаши асорти от горски плодове (боровинки, малини, къпини, ягоди)
Инструкции:
Направете балата:
Сложете орехите в блендера и пасирайте, докато станат ситни, на прах.
Добавете фурмите и солта и пасирайте отново, докато тестото се формира. Поставете тестото с натискане в 23-25 сантиметрова тавичка.
Направете кокосовия крем
Когато охлаждате кокосовото мляко, ще се отдели като крем върху горната част на кутията и вода на дъното. Така че, веднага след изваждането от хладилника, отворете, извадете с лъжица крема в купа и внимателно излейте течността в отделна купа, за да я използвате за нещо друго. Не комбинирайте двете съставки или не добавяйте течност в крема си, тъй като глазурата ще стане тънка и рядка.
Добавете нектара от кокосов орех /или кленов сироп и ванилията към купата със сметаната и разбъркайте всички съставки с вилица, докато се съчетаят добре. Можете да използвате и приставка на блендера.
Добавете топинга с плодовете
Изсипете плодовете! Подредете ги перфектно на редове или просто ги натрупвайте, за да покриете целия крем.
Охладете добре най-малко 2 часа преди сервиране, за да се втвърдят сметаната и блата.
Забележки:
* Трябва да използвате консервирано кокосово мляко с ниско съдържание на гума гуар (използва се като емулгатор, стабилизатор и сгъстяващ агент в много и различни видове храни, не съдържа глутен.) Ако отворите кутията и течността и сметаната не са напълно отделени, замразяването няма да стане правилно.