Сладкиш с горски плодове и глазура от кокосов крем

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Възползвайте се от всички вкусни плодове, чиито сезон идва сега със сладкиша Вери Бери.

Горските Плодове са едни от най-хранителните и богати на антиоксиданти плодове, затова ги консумирайте редовно за добро здраве.

Ягоди

Ягодите се открояват с ролята си в балансирането на кръвната захар, предпазват от рак, имат противовъзпалителни свойства и забавят стареенето, както и подпомагат сърдечно-съдовата система.

1 чаена чаша ягоди доставя над 100% от необходимото ви витамин С, което поддържа кожата ви гладка и млада.

Боровинки

Боровинките имат  способността да подобряват паметта и мозъчната функция, да подпомагат профилактиката на рака, притежават противовъзпалителни свойства и поддържат здравето на очите.

1 чаша боровинки доставя 30% от нуждите Ви от витамин К, който поддържа костите здрави.

Малини

Малините също притежават мощни противовъзпалителни свойства, имат роля в повишаването на метаболизма на мазнините и поддържането на здравословно тегло.

Те са добър източник на витамин С, около 40% на чаша.

Къпини

Къпините имат роля в предотвратяване увреждането на умствените способности, свързани с възрастта и мощните им антиоксиданти спомагат за защита срещу някои видове рак. Плюс това, 1 чаша къпини има цели 8 грама фибри, които ви поддържат сити и с плосък корем.

Сладкиш от горски плодове с кокосова глазура Вери Бери.

 

(6 порции)

Съставки:

Блат

2 чаши сурови орехи

3/4 чаши фурми без костилки

Щипка сол

Глазура от Кокосово мляко

2 кутии пълномаслено кокосово мляко * (охладено за една нощ)

2 супени лъжици кокосов нектар (или кленов сироп)

2 ч.л. ванилов екстракт

БЕРИ ТОПИНГ - пълнеж от плодове

4 чаши асорти от горски плодове (боровинки, малини, къпини, ягоди)

Инструкции:

Направете балата:

Сложете орехите в блендера и пасирайте, докато станат ситни, на прах.

Добавете фурмите и солта и  пасирайте отново, докато тестото се формира.  Поставете тестото с натискане в 23-25 сантиметрова тавичка.

Направете кокосовия крем

Когато охлаждате кокосовото мляко,  ще се отдели като крем върху горната част на кутията и вода на дъното. Така че, веднага след изваждането от хладилника, отворете, извадете с  лъжица крема в купа и внимателно излейте течността в отделна купа, за да я използвате за нещо друго. Не комбинирайте двете съставки или не добавяйте течност в крема си, тъй като глазурата ще стане тънка и рядка.

Добавете нектара от кокосов орех /или кленов сироп и ванилията към купата със сметаната и разбъркайте всички съставки с вилица, докато се съчетаят добре. Можете да използвате и приставка на блендера.

Добавете топинга с плодовете

Изсипете плодовете! Подредете ги перфектно на редове или просто ги натрупвайте, за да покриете целия крем.

Охладете добре най-малко 2 часа преди сервиране, за да се втвърдят сметаната и блата.

Забележки:

 

* Трябва да използвате консервирано кокосово мляко с ниско съдържание на гума гуар (използва се като емулгатор, стабилизатор и сгъстяващ агент в много и различни видове храни, не съдържа глутен.) Ако отворите кутията и течността и сметаната не са напълно отделени, замразяването няма да стане правилно.


 

Коментари към "Сладкиш с горски плодове и глазура от кокосов крем":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg