Торта! Със сирене и карамелена коричка

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Със сигурност идеята за сладкиш със сирене няма да ви изненада. Всички обожаваме тирамису, например. Но торта с българско бяло саламурено сирене си е друго нещо. Нещо, което задължително трябва да се пробва!

Необходими продукти:
100 г захар
330 г кондензирано мляко
300 г пълномаслено мляко
200 г сметана
500 г натрошено сирене
4 яйца

За блата:
150 г захар
3 яйца
90 г брашно
1/2 ч. л. мая на прах
100 г течен карамел

Начин на приготвяне:
Захарта се карамелизира във форма за торта с диаметър 30 см, като стените й предварително трябва да са намазани с малко олио. Това ще помогне тортата да се отдели по-лесно от формата.

В купа се изсипват кондензираното и пълномаслено и мляко, сметаната, сиренето и яйцата. Бърка се с миксер, докато се получи еднородна смес. Тя се изсипва върху карамелизираната захар.

После се смесват яйцата със захарта и се разбиват, докато се образува крем. Добавят се брашното с маята и се разбива с тел. Сместа се изсипва във формата и се пече на водна баня при 180 С около 1 час.

Когато изстине, тортата със сирене се обръща в поднос. И това е! Да ви е сладко!
 


 

Коментари към "Торта! Със сирене и карамелена коричка":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg